Achter de cover: Sien Godderis

Kunstwerkt zet jouw werk graag in de kijker. Ook in Kunstletters. En zelfs op de cover. Voor dit nummer viel ons oog op een kleurrijk sculptuur van Sien Godderis dat op ons platform Beeld stond te blinken.

Sien: ‘Dit wandsculptuur maakt deel uit van een reeks van abstracte multiples, die ik in beperkte oplage maakte. Gevoelsmatig kleurgebruik, transparantie en gelaagdheid vormen belangrijke componenten. Ik zoek, puur intuïtief, naar een evenwichtige compositie van abstracte vormen en naar interessante kleuren. Tot het juist aanvoelt. Ik kan bij die werkwijze een enorme focus opbrengen. Het is alsof ik me tijdens het maken in een ander universum bevind. Net als andere series verkoop ik de multiples onder de naam STDIO-ROOK, een designlabel dat ik recent opstartte.

Ik ben volop aan het verhuizen. Mijn vorig atelier was een verzamelplaats van interessant gebruiksmateriaal, zeg maar rommel, waartussen ik werkte en creëerde. Die chaos was de bron van de schepping. Maar door plaatsgebrek moet ik mijn atelierwerking aanpassen en mijn ideeën synthetiseren naar een meer gericht onderzoek. Mijn werk evolueert mee, dat is onvermijdelijk.

Op dit moment onderzoek ik de gelaagde opbouw van materie. Ik vertrek van een traditionele techniek en experimenteer van daaruit met een gelaagde opbouw van minder evidente materialen. Hierbij vind ik vooral de transparantie en de semi-zichtbaarheid van de opbouw interessant. Een doorkijk maken naar de bouwelementen die niet direct zichtbaar zijn.
 

Sien Godderis
°1979
Woont en werkt in Meigem (Deinze).
Studeerde restauratie/conservatie schilderkunst, Antwerpen.
Startte in 2020 STDIO-ROOK op.

www.siengodderis.com
https://beeld.be/kunstenaars/sien-godderis
 

Abstract on your wall, 16 x 11 x 11,5 cm, 2020
Abstract on your wall, 2020