Achter de cover: Veerle Beckers

Een lentenummer van Kunstletters, dat vraagt om een frisse, sprankelende cover. ‘Crayons’ een speels kleurrijk schilderij van Veerle Beckers leek ons uiterst geschikt. Veerle maakt gelaagde schilderijen met een hoofdrol voor gehavende objecten met een verhaal, en meestal ook met een deukje in.

Crayons, olie op linnen, 30 x 40 cm.

Ik werk alleen met pigmenten die schilders ook in de vroegrenaissance gebruikten. Het is mijn hommage aan meesters als Piero della Francesca en Giotto. Ik hou van natuurlijke pigmenten die zich laten mengen met kalk en waarmee hele mooie fresco’s werden gemaakt. Maar voor ‘Crayons’ maakte ik een uitzondering. De lijnen van het zijden sjaaltje kon ik niet in frescotinten schilderen. Ik wilde dat de lijnen aan het dansen zouden gaan, in felle kleuren. 

Ik volgde schilderkunst aan Sint-Lucas te Gent, maar ik ben er niet afgestudeerd. Ik voelde me er niet gezien. Ik ruilde die studie in voor een resem opleidingen met een focus op verf, kunst en ambacht.

Zo ben ik opgeleid als kunstschilder in de ateliers van een hogeschool, als huisschilder, als schilder van fresco’s en in het ambacht van hout- en marmerimitaties. Die veelheid aan ervaring en techniek bepaalt mee het karakter van mijn werk.’

° 1976 
Woont en werkt in Gent.
Volgde een waaier aan schildersopleidingen.

Dunes, 2021, oil on canvas, 55 x 70 cm
Compagnon, 2021, oil on canvas, 50 x 40 cm
Auteur
Ward Desloovere