Atelier in Beeld 2021: een alternatief

De allereerste editie van Atelier in Beeld zou doorgaan op 7, 8 en 9 mei 2021. Maar Covid-19 strooide roet in het eten, bezoekjes in kleine ateliers konden niet doorgaan. En dus was er geen live editie van Atelier in Beeld, maar er was wél een alternatief: op de site van Atelier in Beeld kan je in heel wat ateliers binnenkijken én kunstenaars in je buurt ontdekken. De site blijft online tot eind augustus.

 • Kunstenaarsduo's

  In groepsateliers werken beeldend kunstenaars samen onder hetzelfde dak. Sommigen hebben een bijzondere band met elkaar, zoals deze kunstenaarsduo's.

 • Het favoriete voorwerp

  Een atelier bulkt meestal van de spullen. Kasten vol materialen, tafels met werk, inspiratie aan de muur. Maar welk voorwerp is écht onmisbaar? We vroegen het aan enkele deelnemers van Atelier in Beeld.

 • Videoportretten

  Atelier in Beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel. De open atelierdagen in 2021 gaan helaas niet door, maar beeldend kunstenaars blijven wel verder werken. Kijk hier al eens binnen bij in 4 bijzondere ateliers.

  Van 26 april tot 9 mei ontdek je op atelierinbeeld.be kunstenaars en ateliers. We zetten kunstenaars en hun werk in de kijker met interviews, foto’s en reportages.