Corona: update 29 oktober 2020

Beeld: atelier Bram Kinsbergen / Foto: Evenbeeld

Sinds 29 oktober zijn alle culturele activiteiten in groep of in georganiseerd verband verboden. Die maatregel kondigde de Vlaamse regering af in de strijd tegen het coronavirus. Wat betekent dat voor jou, beeldend kunstenaar en voor de activiteiten van Kunstwerkt?

Beeldende kunst?
Uiteraard kan je in je atelier, thuis of binnen je bubbel, aan de slag blijven. Maar verder zijn fysieke activiteiten buitenshuis verboden: workshops, (bestuurs)vergaderingen... zowel binnen als buiten. 
Alle publieksevenementen zijn verboden.
Georganiseerde activiteiten (jeugd - sport - cultuur) met jongeren +12 jaar zijn verboden. Activiteiten met en voor kinderen -12 jaar kunnen wel mits het naleven van de maatregelen die gelden in het jeugdwerk.

En activiteiten van Kunstwerkt?
Ook wij zien ons genoodzaakt om publieksactiviteiten te schrappen.
De ‘Oooh’-tentoonstellingen in Netwerk Aalst en Z33 in Hasselt kan je voorlopig niet meer bezoeken.
De expo rond ons project ‘Op eigen hout’ wordt verplaatst naar het voorjaar van 2021.
De 3 laatste sessies van Parcours, ons traject rond portfolio en tentoonstellen en De Gesprekken, het inspiratiemoment rond beeldend werk tonen en portfolio worden ook uitgesteld.

Heel wat, maar we bouwen ondertussen aan andere manieren om kunst en ideeën tot bij jou te brengen,

Geen afhaling sokkels of grafiekkoffers
Aangezien het kantoor gesloten is, is het voorlopig niet mogelijk om sokkels af te halen of om grafiekkoffers uit te lenen.

Alles samen een harde noot om te kraken, maar ook wij geloven natuurlijk dat we er samen alles moeten aan doen om de opgang van het virus te stoppen. Zodat we elkaar binnenkort weer kunnen ontmoeten en samen beeldend aan de slag kunnen.