De Gesprekken in Mu.ZEE

Ga in gesprek over je werk, parcours of portfolio

Zaterdag 27 november trekken we naar Mu.ZEE voor ‘De Gesprekken’. Het concept is even eenvoudig als inspirerend: ga in gesprek over je werk, je portfolio of je parcours. Met wel heel interessante gesprekspartners. 

De gesprekspartners

Zin in een tête-à-tête met een kunstenaar, een portfolio-expert of een curator? We nodigen zes interessante gesprekspartners uit. Je kan zelf kiezen met wie je in gesprek gaat. Kan je niet kiezen? Dan kan je zelfs meerdere gesprekken combineren.

Ga in gesprek met:

 • kunstenaar Gideon Kiefer
  gaat in gesprek over je werk
 • kunstenaar Joke Raes
  gaat in gesprek over je werk
 • kunstenaar Yves Velter
  gaat in gesprek over je werk
 • kunstenaar Veerle Michiels
  gaat in gesprek over je werk
 • vormgever en docent Johannes Elebaut
  gaat in gesprek over je portfolio (website, instagrampagina, papieren of online portfolio,...)
 • curator Stef Van Bellingen
  gaat in gesprek over je parcours - alle plaatsen VOLZET

Praktisch

zaterdag 27 november in Mu.ZEE (Romestraat 11, Oostende)
De gesprekken vinden plaats tussen 10u en 16u. Je kan zelf een tijdsslot kiezen, en eventueel meerdere gesprekken combineren.

Tickets kosten 12 euro per gesprek
(Inkomticket Mu.ZEE niet inbegrepen)
Een gesprek duurt 20 minuten
!! De plaatsen zijn beperkt, schrijf je dus vlug in !!

illustratie Telma Lannoo

Gideon Kiefer is een begenadigd tekenaar en schilder. Zijn werk is gedetailleerd en voelt zowel klassiek als hedendaags aan. Het roept bevreemdende, onbehaaglijke werelden op. Vaak vormt het geheugen en de kwetsbaarheid daarvan een uitgangspunt. Ook actuele ecologische, sociale of politieke thema’s zitten op een subtiele manier in zijn werk vervat. 

Joke Raes maakt tekeningen, sculpturen en installaties. Ze gaat erg gedetailleerd te werk, de oppervlakken zijn minutieus, esthetisch en tactiel uitgewerkt. Maar wat schuilt er achter het oppervlak? Er ontstaat een spanningsveld tussen binnen en buiten, verhulling en onthulling.  Haar interesse in de relatie tussen mens en natuur, tussen cultuur en natuur vormt het uitgangspunt van haar werk. 

Yves Velter woont en werkt in Oostende. Thema’s als ontheemding en vervreemding kenmerken zijn kunst. Zijn verstilde personages zijn vaak gebaseerd op bestaande personen die hij abstraheert en in een anonieme, tijdloze omgeving plaatst. 

Veerle Michiels maakt installaties, tekeningen, sculpturen, foto’s, video en performances. Meestal werkt ze in situ - ze gaat liefst in dialoog met een plek en met mensen. Sinds 10 jaar werkt ze op regelmatige basis samen met kunstenaar Jonas Vansteenkiste. Als duo realiseerden zij al heel wat projecten. Hun kunstenpraktijk vertrekt vanuit een gemeenschappelijke fascinatie voor bunkers. Vaak is het ‘monument’ en ‘herinnering’ het uitgangspunt van hun werk. Zo werden ze o.m. uitgenodigd om een bunker in Raversyde te omhullen met een houten skeletstructuur. Sinds vier jaar werkt Veerle ook regelmatig samen met het Gentse Manoeuvre, een creatieve werkplek waar kunstenaars in residentie werk creëren. 

Johannes Elebaut is vormgever, consultant en docent aan LUCA School of Arts Gent (opleiding interieurvormgeving) waar hij de studenten helpt om hun werk te presenteren. Hij werkt als consultant en ontwerper nauw samen met kunstenaars om hun werk mee vorm te geven en te presenteren. Johannes geeft regelmatig workshops over portfolio voor Kunstwerkt. 

De uitvalsbasis van Stef Van Bellingen is Kunstenplatform WARP in Sint-Niklaas. Verder is hij betrokken bij tal van andere projecten in binnen- en buitenland. Stef schrijft regelmatig over kunst of kunstenaars; zetelt in jury’s of commissies, doceert, adviseert en volgt de internationale kunstwereld van nabij.