De keuze van Telma Lannoo

Haar zes favoriete werken

Telma Lannoo maakte de mooie tekeningen in het recente nummer van Kunstletters. We vroegen haar rond te neuzen op Beeld.be. Ze antwoordde met deze straffe keuze. 

Maya Strobbe: Untitled / Coincidences Platvvorm

Maya Strobbe maakt mooie publicaties als RAMSDAM BOOKS en ook dit werk van haar is al een tijd mijn favoriet. De natuurlijke verzameldrang van de maker (dit maal in de vorm van papier) komt me zeer bekend voor. Het uitstallen en ordenen van deze verzameling is een humoristische en visueel voldoening gevende manier om met die impuls om te gaan.

Thomas Willemen: Springblok

Thomas Willemen weet op geniale wijze een concreet concept met verassing en nieuwsgierigheid te versmelten. Een hele tijd focuste hij zich in zijn werk op de kubus. Op het eerste zicht lijkt dit werk een praline of een zeepblokje, maar dan blijkt het een variant van een alom gekend, nostalgisch object. Meteen gaat mijn fantasie aan het rollen: hoe springt zo’n springblok?

Ronald Batterman: de aarde is een speelbal

De piepkleine afbeelding van dit werk hield me niet tegen het te selecteren. Het doet me denken aan oude striptekeningen. De kleuren, beweging en lijnen in dit schilderij blijven ondanks hun datum actueel in beeld en titel. Ik hoop dat ik dit werk ooit in waar formaat mag tegenkomen.

Steven Antonio Manes: Studio Sculturale Maggio 2020

Deze tekeningen met korte arceringen en harde kleuren zijn even brutaal als esthetisch. Ze komen krachtig bij me binnen. Zoals een beeld dat je ooit als kind in een boek zag en niet meer kan vergeten.