Els Janssens: de muze van Eos

Harmonie, sereniteit, helderheid in kleur en vorm zijn de belangrijkste aspecten in het werk van Els Janssens. Haar keramiek en schilderijen zijn duidelijk geïnspireerd door de natuur en door de Japanse vormgeving. Els streeft naar de schoonheid van de imperfectie, het onvolmaakte en het tijdelijke.  
Elk keramisch sculptuur van Els Janssens is als een kleine gesloten wereld, die de energie van de natuur in zich draagt. De glazuren stelt ze samen met natuurlijke materialen. Er zijn ook de speelse lijnen van de raku. Uiteraard mag hier en daar ook de onvermijdelijke tak of bamboestengel niet ontbreken

Naast unieke chawan theekoppen en theepotten toont de tentoonstelling ook ikebana steengoed en andere keramische sculpturen. Hun schoonheid schuilt in het kleine, subtiele dingen. Deze werken schreeuwen niet om aandacht, maar wachten geduldig om ontdekt te worden.
De schilderijen verraden een zoektocht naar harmonie tussen lijn en kleur, tussen droom en werkelijkheid. De eerder ruwe verfbehandeling, gecombineerd met een helder en contrastrijk coloriet zorgen ervoor dat elk tableau opgeladen is met een vibrerende uitstraling. De muze van EOS brengt ons elke dag dichter bij het mysterie van het licht.

De Notelaer, Hingene
Tot 21 april 2019
In april: van zaterdag tot donderdag: 14 - 18u
www.notelaer.be

Auteur
André De Nys