Les créateurs du parc © Evenbeeld
-
Antwerpen

Werk je in een gedeeld atelier of wil je een kunstenaarscollectief oprichten om samen initiatieven uit te voeren? Tijdens deze infosessie lichten we de randvoorwaarden, voordelen en verplichtingen van een vzw toe.

Werk je in een gedeeld atelier? Deel, huur of beheer je een gezamenlijke ruimte met andere kunstenaars? Of wil je een organisatie of kunstenaarscollectief oprichten om samen opdrachten of initiatieven uit te voeren? Dan denk je al snel aan de oprichting van een vzw.
In deze sessie lichten we toe welke randvoorwaarden, voordelen en verplichtingen bij een vzw horen. We bespreken of je artistieke opdrachten mag uitvoeren in naam van de vzw waarin je actief bent. En we lichten toe hoe bestaande vzw’s zich (tegen 1 januari 2024!) moeten aanpassen aan de vernieuwde vzw-wetgeving.

De sessie is gericht op beeldende kunstenaars die zich samen (willen) organiseren in atelierruimtes, kunstcollectieven,… De sessie richt zich tot iedereen die werk maakt, maar geen kunstenaar in hoofdberoep is.

De sessie wordt gegeven door Luk Tas, coördinator van Kunstwerkt en vzw-expert.

Praktisch

  • Wanneer: zaterdag 10 december 2022 van 10u tot 12u
  • Waar: MORPHO (Ploegstraat 27, 2018 Antwerpen - vlakbij station Antwerpen-Centraal)
  • Prijs: 8 euro

Koop je ticket

Zin in meer workshops of sessies?

Dit najaar organiseren we ook een infosessie rond vergoedingen (Gent) en twee praktische fotografieworkshops (in Sint-Niklaas en Oostende).