Illustratie: Telma Lannoo
-
d'Academie Beeld Sint-Niklaas

Jouw beeldend werk moet gezien worden, toch? Maar ben je klaar voor je expo? Naar buiten treden met wat je creëert is tegelijk spannend én boeiend, er komt heel wat bij kijken. Deze inspiratiedag is een goede voorbereiding als je tentoonstellingsplannen hebt. Stel zelf je programma samen uit alle opties hieronder.

Programma


10u - 10u45
Infosessie: Hoe bepaal ik de prijs voor mijn beeldend werk?

Welke prijs vraag je voor je werk? Het is een vraag waar elke kunstenaar mee geconfronteerd wordt. Er is hiervoor geen algemene formule, maar Kunstwerkt licht in deze sessie een aantal basisprincipes toe die je helpen om de prijs (en de waarde) van je werk te bepalen.

Gratis, inschrijven verplicht
De sessie wordt gegeven door Luk Tas, coördinator van Kunstwerkt
Schrijf je hier in


11u - 11u45
Infosessie: Hoe regel ik de verkoop van mijn werk?

Je wil (een) werk verkopen en komt een prijs overeen. Op welke manier regel je de betaling? Welke overeenkomst(en) kan je gebruiken om alles vlot te laten verlopen? Hoe breng je de verkoop in orde met de belastingen? Een sessie vol handige tips.

Gratis, inschrijven verplicht
De sessie wordt gegeven door Luk Tas, coördinator van Kunstwerkt
Schrijf je hier in


12u - 12u45
Infosessie: Hoe promoot ik mijn expo?

Je plant een expo. Maar geen expo zonder publiek. Hoe maak je mensen nieuwsgierig om naar je expo te komen? Welke middelen zet je in om je beoogde publiek te bereiken? Tijdens deze inspirerende sessie krijg je bruikbare tips om de on-en offline communicatie rond je expo aan te pakken.

Gratis, inschrijven verplicht
De sessie wordt gegeven door Zoë Hoornaert, project- en communicatiemedewerker en een van de krachten achter de social media bij Kunstwerkt.
Schrijf je hier in


14u - 17u
Workshop: Hoe bouw ik een boeiende expo op?

Een expo opbouwen is een discipline apart. Hoe zorg je voor een spannende, boeiende expo, in lijn met je werk en het verhaal dat je wil brengen? Hoe stel je werk op in de ruimte? Wat is belangrijk bij een solo-expo of een groepsexpo? Je krijgt allerlei tips, maar we gaan ook praktisch aan de slag. Breng twee werken mee, we testen samen verschillende opstellingen uit.


De workshop wordt gegeven door Sofie Dierickx. Sofie is curator, publiekswerker en kunstenaar. Ze cureerde tentoonstellingen voor musea en op zelfstandige basis, werkte als gids en geeft workshops aan kunstenaars rond het professionaliseren van de artistieke praktijk.

Prijs: 25 euro (max. 15 deelnemers)
Koop je ticket

11u - 16u
Raad op maat: individueel gesprek (20')

Experten Geoffrey de Beer en Sofie Dierickx zitten klaar om jouw praktische en inhoudelijke vragen rond tentoonstellen te beantwoorden. Vraag je je af hoe je werk selecteert voor je expo of hoe je de promotie ervan kan aanpakken? Twijfel je over mogelijke presentatietechnieken voor je expo? Of wil je weten of je portfolio (website, instagram account,…) klaar is om voor te leggen aan een potentiële exporuimte? Stel je tentoonstellingsvraag tijdens een persoonlijk gesprek.

11 - 13u: Sofie Dierickx
Sofie is curator, publiekswerker en kunstenaar. Ze cureerde tentoonstellingen voor musea en op zelfstandige basis. Ze ondersteunt kunstenaars inhoudelijk en praktisch in de professionalisering van hun praktijk.

14 - 16u: Geoffrey de Beer
Geoffrey de Beer is kunstenaar en galeriehouder van de Base-Alpha Gallery in Antwerpen. Hij cureert ook exposities, doceert aan de academie van Mechelen en geeft regelmatig infosessies rond verschillende aspecten in het naar buiten komen met beeldend werk.

Koop je ticket voor een gesprek

Illustratie: Telma Lannoo

Praktisch

Waar
d'Academie beeld Sint-Niklaas, Boonhemstraat 1, 9100 Sint-Niklaas


Wanneer
zaterdag 13 mei tussen 10u en 17u


Prijs

  • Infosessies: gratis, inschrijven verplicht (max. 60 deelnemers)
  • Workshop ‘Hoe bouw ik een boeiende expo op?’: 25 euro (max. 15 deelnemers, 3u)
  • Individueel gesprek: 10 euro per gesprek (individueel, 20 min.)

Koop je tickets / schrijf je in via deze knop

i.s.m. d’Academie Sint-Niklaas