Muze'um L

5 jaar licht en landschap

Op de Zilverberg nabij Roeselare vind je een opmerkelijke tentoonstellingsruimte: een minimalistisch betonnen bouwwerk van 10 bij 30 meter. De artist in residence is op permanente basis: het zonlicht. Ondertussen toont de zon al 5 jaar haar kunsten in en rond Muze'um L.

Muze'um L

Op de Zilverberg nabij Roeselare vind je een opmerkelijke tentoonstellingsruimte: een minimalistisch betonnen bouwwerk van 10 bij 30 meter. De artist in residence is op permanente basis: het zonlicht. Ondertussen toont de zon al 5 jaar haar kunsten in en rond MUZE’UM L.

In en rond het gebouw kan je door de wisselende lichtinval op elk moment van de dag een ander lichtspektakel beleven. De architectuur is zo opgevat dat je het daglicht van oost naar west doorheen het gebouw ziet laveren.
Overal ontstaan onverwachte tekeningen op de egaal blanke muren. Zo kijk je naar het verglijden van de tijd. Als nergens anders merk je hier duidelijk dat de zon niet alleen licht, maar ook beweging voortbrengt.

Intussen toont de zon al vijf jaar lang haar kunsten in en rond MUZE’UM L, samen met de vele andere kunstenaars. Zij lieten zich inspireren door het licht en de architectuur en mochten telkens een seizoen lang de binnenruimte inrichten.
Tot 8 maart kan je genieten van een retrospectieve tentoonstelling met beelden van de meer dan twintig in-situ expo’s die er de laatste vijf jaar plaatsvonden.

Outdoor is de site elke dag vrij toegankelijk van 11u tot 17u.
Als je ook naar binnen wil, kan dat op zondagnamiddag tussen 14 en 17u.
 

Tot 8 maart 2020
Bergstraat 23 – Roeselare
www.muzeuml.be

Auteur
André De Nys