Sara Bomans kiest

22 oktober 2019

“Mijn eigen voorliefde voor de combinatie van beeld met taal deed me kiezen voor deze tekening van Natacha Dimovska.
Een personage in vrouwenkledij ‘moet iets bekennen’ – zij (of hij!) zit verstrikt in een wirwar van krabbels die als een doek het gezicht bedekken.
Ik hou van het samenspel van beheerst tekenen en het driftigere kribbelen. Het blad is maar voor de helft ‘betekend’ waardoor het voelt of het personage wat afstand houdt, ook dit geeft een spannende dynamiek waarbij je als toeschouwer extra nieuwsgierig wordt.  De zin staat als een zuil waardoor ze (nog) meer gewicht lijkt te krijgen. Natacha creëert in deze tekening op speelse wijze een momentopname in een verhaal dat je verder zelf mag invullen.
Ik ben benieuwd naar meer! “

Sara Bomans (°1982) liet jaren geleden de vraag los of haar werk al dan niet kunst is. Haar veelzijdig oeuvre bestaat uit (haar-)tekeningen, textiele sculpturen, schilderijen, netwerkprojecten, cartoons en zelfs beschilderde stenen. 
In haar reeks ‘Secret Thoughts’ probeer ze op cartoonachtige en uitgepuurde wijze het alledaagse te verwerken tot (humoristische) semi-wijsheid. Elke tekening vertrekt vanuit haar eigen ervaring die ze ‘verheft’ tot universeel herkenbare intieme gedachten of schijnbaar schaamteloze bekentenissen.