As seen on Instagram

Instagram is overal. En of je nu voor of tegen bent, je kan niet ontkennen dat het inspirerend kan zijn. Ook beeldend kunstenaars en ontwerpers gebruiken het medium in overvloed en toveren met prachtige beelden die je dag net dat beetje vrolijker of kleurrijker maken. Wij pikten er vijf profielen uit die je tijd zéker waard zijn.

@lil__doodle

Ook ondoorgrondelijk: de hiphopcultuur. Op dit account krijg je iedere dag een luistertip, in de vorm van een hiphopkop op een gele post-it. In een herkenbare stijl, en met aandacht voor zowel underground als mainstream, is dit een alternatieve duik in de het steeds hipper wordende muziekgenre.

INSTAGRAM LIL__DOODLE

@martagalmozzi

Beeldend kunstenares Marta Galmozzi maakt cut-outs van personen en dagdagelijkse objecten uit de wereld rondom haar en herpositioneert ze daarna in 2D terug in hun oorspronkelijke omgeving. Haar collages (zowel levensgroot als klein tussen plexiglas) krijgen daardoor steeds iets absurds, een knipoog naar de nonsense van de dadaïsten en het surrealisme. Een gigantische sigarettenpeuk, een familiefoto waaruit de zonnebadende gasten geknipt zijn of een gigantisch gezicht zwevend door de ruimte: het schippert steeds tussen aan- en afwezigheid. 

INSTAGRAM MARTA GALMOZZI

Auteur
Zoë Hoornaert