As seen on Instagram

Instagram is overal. En of je nu voor of tegen bent, je kan niet ontkennen dat het inspirerend kan zijn. Ook beeldend kunstenaars en ontwerpers gebruiken het medium in overvloed en toveren met prachtige beelden die je dag net dat beetje vrolijker of kleurrijker maken. Wij pikten er vijf profielen uit die je tijd zéker waard zijn.

@lll.vvv.lll

Wanneer krantenknipsels in een notitieboekje opnieuw samenkomen. Wanneer het sippe gezicht van Maggie De Block naast het nog sippere gezicht van Emmanuel Macron komt te staan. Wanneer poëzie, de kassaticketjes en bonbonwikkels versmelten. Ja, dan zit je doorheen de sticky notes van grafisch ontwerpster Lien Van Leemput te scrollen. Ook gevaarlijk aanstekelijk om de actualiteit eigenhandig met schaar en lijmstift tekeer te gaan – kwestie dat er toch nog iets te brouwen valt uit de huidige situatie.

@fondationboghossian

Nu de musea en galerijen langzaam weer hun deuren openen, hetzij meer georganiseerd dan voorheen, kunnen we opnieuw wat culturele uitstapjes plannen. En als die dan toch al op voorhand vast horen te liggen, dan is het belangrijk om juist te kiezen. Ga dan eens richting Villa Empain bijvoorbeeld. Want geef toe, zo’n middag Villa Empain vraagt al wat planning om je buiten de Brusselse binnenstad te begeven. De wandeling doorheen het klein stukje bossig Brussel krijg je als gratis surplus bij je ticket in voorverkoop. Zo loopt daar vanaf 19 mei de tentoonstelling Mappa Mundi met werk van kunstenaars van 20 verschillende nationaliteiten waaronder Wim Delvoye, Marcel Broodthaers, Ólafur Eliasson, Sol LeWitt en Andreas Gursky.

@eline_ceramics

Dat je in quarantainetijden je huis wil opleuken? Groot gelijk. Dat je je misschien ook eens aan een nieuwe hobby waagt en daarbij keramiek overweegt, want zo moeilijk kan het toch niet zijn? Je eigen set kopjes na een rustgevende sessie aan het pottenbakkerswiel daar droom je toch al langer van? Maar je zoekt tutorials op het internet en komt er al snel achter dat andere mensen het werk veel beter doen. Zoals Eline Bremeesch bijvoorbeeld. En bovendien geeft zij nog eens initiatielessen pottenbakken, een win-winsituatie om naar uit te kijken. In afwachting van een eerste workshop kun je jezelf trakteren op een set kommetjes, kwestie van die tussentijd zonder keramiek van eigen makelij te overbruggen.

Auteur
Zoë Hoornaert