As seen on Instagram

Februari

Scroll, follow, like. Het driedelig gebod van Instagram, waarbij de volgorde er niet per se toe doet. En om je dat allemaal gericht te laten doen, lijsten we opnieuw vijf profielen op die jouw schermtijd genadeloos de hoogte in doen schieten. 

Jan Leenders (@jnlndrs)

De promotekst van Jan Leenders valt te lezen met veel humor: “I have a master degree in visual arts, so you can be 200% sure in a few years my paintings will be worth millions.” Meer overtuigingskracht hebben potentiële kopers niet nodig voor het kopen van een paar billen. Jans naïeve tekeningen in ruwe lijnen groeien vaak uit tot series, waardoor je extra lang blijft scrollen doorheen zijn pagina. 

Annelien Snyers (@zwaluwgram)

In haar serie ‘An ode to a beautiful object’ brengt grafisch ontwerpster Annelien Snyers telkens een tweeluik op een favoriet object. Van minigolfbaan tot Yakult-flesje: de herkenbare figuren worden uitgedaagd in amorfe vormen. Verder zul je ook zien: Japans geïnspireerde ontwerpen voor vuurwerk, telefoons en fietsen. En dat in grillige lijnen en vormstudies waarvan je wilde dat je ze zelf in je schetsboek had neergetekend. 

Auteur
Zoë Hoornaert