As seen on Instagram

Maart

Scroll, follow, like. Het driedelig gebod van Instagram, waarbij de volgorde er niet per se toe doet. En om je dat allemaal gericht te laten doen, lijsten we opnieuw vijf profielen op die jouw schermtijd genadeloos de hoogte in doen schieten. 

@taroteditions

Boodschap van algemeen onnut: in tijden waar niets nog echt houvast biedt, is ondergetekende in de ban geraakt door de stand van de sterren en planeten. Een waar toevluchtsoord, volledig aangewakkerd door het heerlijke duo achter Tarot editions. Adriënne van der Werf en Emma Keppens verzamelden 78 kunstenaars en wezen hen elk apart een kaart toe uit het eeuwenoude kaartspel. Een bonte verzameling van schilders, tekenaars, installatiekunstenaars, textielontwerpers en fotografen namen o.a. de Pentakels, Staven en Arcades onder handen. Zo stelden ze een prachtig kunstenaarsdeck uit, bestaande uit de reproducties ervan. Deze edities worden gelanceerd op 2 april, in de vorm van een tentoonstelling in 019 (Gent) met de originele kaarten. 

@pizzagalleryspace

Moest je eens in Borgerhout terecht komen, en moest je dan eens zin hebben om wat kunst te ontdekken, dan zou je in Pizza Gallery wel eens aan het juiste adres kunnen zijn. Deze galerie opende begin dit jaar, en bood in die tussentijd de jonge kunstenaars Leon De Bruijne en Maya Strobbe al de geschikte exporuimte. Of ga gewoon heel doelbewust. Je zult er geen spijt van krijgen. 

Auteur
Zoë Hoornaert