As seen on Instagram - Kerstspecial

Cadeautips voor een uitzonderlijke kerst

Een andere Kerst vraagt om andere cadeaus. En waar vind je die beter, dan bij de creatievelingen van eigen bodem. Zeer dankbaar om in laten inpakken en op te sturen naar knuffelcontacten, bubbels, familie en alles daartussenin. 

Hoopvolle kalenders

Nee, kalenders hadden we hadden dit jaar niet echt nodig om een overzicht te krijgen van de talloze geplande uitstapjes. Die planning ging verticaal de prullenmand in. Maar omdat 2021 sowieso beter wordt, kun je jezelf maar beter een deftig exemplaar aanschaffen. Twee parels om aan de muur te hangen. We konden niet kiezen tussen deze van Dot-To-Dot Magazine en die van Loes De Gendt.

Dot-To-Dot Magazine
Loes De Gendt

Exclusief bier

Aan de kerstdis zullen dan wel minder mensen aanschuiven, maar op kwaliteit hoef je daarom niet in te boeten. Integendeel: treat yourself, toch? 
Neem er een kwaliteitsvol biertje bij, zoals deze donkere stout van het kunstenaarsduo Robbert&Frank. Meer dan een biertje alleen, want in de cadeauverpakking vind je ook twee amuletten, stickers en een pin. Een collectors item.

Vrolijk keramiek

Je koopt net iets minder ovenhapjes en gooit enkele kroketten minder in het frituurvet. Hoewel: misschien zijn dit - voor die ene keer dat je geen verantwoording moet afleggen - wel de enige twee gerechten op je menu? Hoe je maaltijd er ook uitziet: de keramiek van Sofie De Cleene is perfect voor zowel de afsluitende koffie, het katereitje de volgende ochtend of de aan huis geleverde bloemen.

Huisopsmuk

Je quarantainecel mag wat opgesmukt worden? Nu we daar zo goed als de hele tijd in vertoeven, kun je het inderdaad best zo gezellig maken. Dit zijn dan ook absolute aanraders:

DIY anno 2020

2020 was het jaar van de hobby’s. Je zag het misschien ook op Instagram passeren: schaken, wandelen, kaneelbroodjes bakken, skaten... Amuseevous biedt je: kleuren. Daarvoor maakten ze in samenwerking met 13 kunstenaars evenveel kleurplaten. Scherp je potlood, en hou jezelf zoet met werk van o.a. Johanne Ampe, Joëlle Dubois, Maya Strobbe, Brecht Vandenbroucke & Iris Van Robays. Of je ze achteraf ook ingekleurd aan de muur hangt, dat maak jezelf uit.

Om nog aan het hobbylijstje toe te voegen: weven. Dankzij fünemstudio breng je Pinterest bij jezelf binnen, en dat nog met kwaliteitsvol garen.  
Snoepen is het ook van hun laatste samenwerking met Eddy Wollie, waarbij je zelf je eigen vilten dier, en zelfs late kerstbal, in elkaar kan prikken.

Auteur
Zoë Hoornaert