Staff Pick

Marie Vingerhoets

Normaal organiseert Marie de atelierbezoeken bij Kunstwerkt en is ze projectmedewerker bij o.a. Visite, De Gesprekken en Op Eigen Hout. Maar tussendoor diepte ze haar zes favoriete werken op uit Beeld. Haar gevarieerde selectie blinkt uit in materiaalkeuze en dualiteiten. 

Sarah De Schepper: _Environmental Markers_

‘Environmental markers’ is voor mij zowel speels als streng. Het lijkt of de onderlinge elementen op verschillende manieren samengebracht kunnen worden in de ruimte: dat geeft het werk iets licht en dynamisch. De combinatie van materialen met heel andere kwaliteiten (hier: was/ kleefband/keramiek) vind ik boeiend. Drie erg verschillende elementen en alle drie van evenveel belang in het geheel. En bovendien mag je de muur zeker niet te vergeten. 

Anneleen Hendrickx: mirror

Hoewel dit een fragiel werk is, is het toch heel aanwezig. Een spiegel kan je niet zomaar negeren. Het lijken wel portretten van spiegels, als de aanwezigheid van een persoon. In elk geval raadselachtig dit, voor mij althans, onafscheidelijke duo. 

Lien Van Deuren: esperando las olas

Dit werk doet dromen: over reizen en over de horizon afspeuren zoals ontdekkingsreizigers op een schip. Het wekt je nieuwsgierigheid op, maar stilt die tegelijk ook, want je komt meer te weten wanneer je over de muur kijkt. ‘esperando las olas’ is er dus zowel voor nieuwsgierigen als dromers. Het is erg mooi vormgegeven en poëtisch: je kan er vele kanten mee uit. Een vriendin had vroeger een klein stadstuintje waar nauwelijks zon kwam: ook zij gebruikte soortelijke stoel om te zonnen.