Stop kunst in je Krokusvakantie

De musea zijn tijdens deze krokusvakantie helemaal volgeboekt. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je kunst uit je verlof moet schrappen. Hier enkele tips om je vakantie artistiek door te brengen.

Bernar Venet

Een trip naar de Ardennen? Kijk goed uit (niet alleen voor ijzel), want op de snelweg E411 ter hoogte van Rochefort rij je door een kunstwerk van maar liefst zestig meter hoog. De Arc Majeur is bedacht door de Franse kunstenaar Bernar Venet en een project van de Fondation John Cockeril. De Arc is een boog in cortenstaal van 60 meter hoog én een technische krachttoer. Vier lassers en drie monteurs met veel ervaring losten elkaar enkele maanden lang af. Samen staken ze meer dan 6500 uren in de uitvoering van het monumentale werk.

© Meta Morphosis voor de Fondation John Cockerill

Anima

Anima, het internationaal festival van de animatiefilm is net van start gegaan en loopt tot 21 februari, helemaal online. Op het programma: 250 films, waaronder exclusieve langspeelfilms, kortfilms in overvloed, speciale voorstellingen en ontmoetingen met regisseurs. Je kan je onder meer vergapen aan het het derde deel van de prachtige filmtrilogie ‘Staging Silence’ van Hans Op de Beeck. In de drie films construeren en deconstrueren twee paar anonieme handen fictieve interieurs en landschappen op een minifilmset van slechts drie vierkante meter groot.

https://online.animafestival.be/

Hans Op de Beeck, Staging Silence (3)

Het Meisje met de Parel in 10 miljard pixels

In het Mauritshuis achter andere bezoekers drummen in de hoop een glimp op te vangen van dit meesterwerk van Vermeer? Misschien later eens, nu kan je het schilderij uitgebreid online ontdekken.
Tijdens het uitgebreide onderzoek naar Vermeers 'Meisje met de Parel' werd een scan gemaakt bestaande uit 10 miljard pixels. Ga zelf op onderzoek uit en spoor de kwasthaartjes van Vermeer op!

https://www.micro-pano.com/pearl/

Auteur
Ward Desloovere