Tentoonstellen: hoe pak je het aan?

Parcours sessie 5

zondag 22 mei 2022
Docenten: Geoffrey De Beer en Katleen Vinck 

In deze sessie krijg je allerlei tips over waar en hoe je kan tentoonstellen. We staan zowel inhoudelijk als praktisch stil bij de vraag: hóe toon je werk? En hoe kies je een geschikte exporuimte? Ook de zakelijke kant van het tentoonstellen nemen we onder de loep. 
We gaan praktisch aan de slag en werken rond het opstellen van een expo. Op welke manier kan je werk tonen in een ruimte? Hoe toon je je werk in combinatie met werken van andere kunstenaars? Hoe bouw je een presentatie op die het werk ondersteunt? Welke rol kan belichting spelen? We testen zelf een aantal mogelijkheden uit. Tot slot staan we stil bij hoe je je expo kan documenteren. 

Katleen Vinck is beeldend kunstenaar en vermengt aspecten uit haar achtergrond in scenografie, beeldende kunst en architectuur tot hybride vormen.  Ze maakte scenografieën voor verschillende theater- en dansgezelschappen in België, Nederland en Duitsland en ontwerpt regelmatig de scenografie voor tentoonstellingen in het Fotomuseum Antwerpen en voor Rasa.