Timothy Verlinde kiest

A Paper / A Day - dag 29

'De harde lijnen in het gezicht benadrukken het geleefde, en gaan gepaard met een ietwat droevige ijzige blik. In combinatie met de vegen doen die me denken aan mijn aanslepende verkoudheid en de koude winterdagen die ons nog te wachten staan.
De techniek wordt niet omschreven, maar ik kan erover speculeren. Volgens mij is het een combinatie van meerdere drukprocedés, een droge naald of ets gecombineerd met monoprint. Dit is waarom ik er zo tot aangetrokken word, en wat me fascineert in dit werk van Ans Verlooy. Let op de textuur, op de lichtinval in de kraag en op de muts. Die is niet alleen prachtig, maar doet me denken aan samentrekkende inkt op een plaat. En opnieuw die referentie naar de koude.'

Timothy Verlinde is een Brugse kunstenaar die zich voornamelijk focust op grafiek, al beperkt hij zich niet tot één medium of drukprocedé. Zijn werk varieert van houtsnedes en linosnedes tot zeefdrukken op divers formaat. Hierbij is meervoud mogelijk en zelfs een must. Daarnaast zijn er ook vrij zachte monotypes - waarvan slechts één enkele afdruk gemaakt kan worden - die baden in een surreëel karakter.