Atelierbeeld Hilde Overbergh

Werkt jouw cultuurhuis regelmatig samen met beeldende kunstenaars of organiseren jullie af en toe een tentoonstelling? Heb je zin om hierover uit te wisselen en bij te leren van andere collega’s? Dan kijken we ernaar uit je te ontmoeten op 17 november!

Kunstwerkt, cult!, Kunstenpunt en BREEDBEELD organiseren tweemaal per jaar een (online) ontmoetingsmoment voor cultuurhuizen die een tentoonstellingswerking hebben of hierop willen inzetten. We nodigen jullie uit om met elkaar in dialoog te gaan over jullie expowerkingen. Het is de ideale kans om jullie vragen voor te leggen aan collega's en om de tentoonstellingswerkingen van andere cultuurhuizen te leren kennen.
Het volgende ontmoetingsmoment komt er weer aan, op donderdag 17 november.

Wat staat er op de agenda?

Twee cultuurhuizen delen hun ervaringen met het organiseren van tentoonstellingen: hoe ze dit aanpakken, welke tips ze voor andere cultuurhuizen hebben en waar ze nog kansen zien. Gastsprekers van dienst zijn Jan Leconte (CC De Ververij in Ronse) en Griet Ivens (Ter Dilft in Bornem) die beiden heel wat ervaring hebben in hun vak.

Waarom kunst en cultuurhuis?
Kunstenaars en cultuurhuizen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: het is de plek waar ze kunnen maken, tonen en nadenken over hun werk. Naar aanleiding van het succes van 360° en van de workshop ‘verloning beeldende kunstenaars’ organiseren Kunstwerkt, cult!, Kunstenpunt en BREEDBEELD samen deze collegagroep, met elk hun eigen positie en expertise. Centraal staat uitwisseling, netwerking, samenwerking en dialoog. Het is de ideale kans om op zoek te gaan naar antwoorden op vraagstukken en om de tentoonstellingswerkingen van andere cultuurhuizen te ontdekken.

Wat? Tweejaarlijkse overlegmoment
Voor wie? Cultuurhuizen met een tentoonstellingswerking of cultuurhuizen die hier graag meer op willen inzetten.
Wanneer? Donderdag 17 november van 14u tot 16u
Waar? Online
Contact: heb je vragen over het ontmoetingsmoment? Stel ze aan info@cult.be of via els@kunstwerkt.be.
Schrijf je hier in