Daar is de lente, daar is Kunstletters #025. Een nummer waarin spelen centraal staat, en het plezier van de pagina's spat. We vieren het met een nieuwe Kunstletters live in het atelier van Luis-Manuel Lambrechts, samen met Johanna Martens en Silke Reyntjens, twee kunstenaars die ook in het nieuwe nummer prijken. En met onze lezers, uiteraard.
Neem een kijkje in het atelier van Luis-Manuel Lambrechts. Hij toont je hoe hij tewerk gaat voor zijn kleurrijke geschilderde tekeningen, vertelt over zijn werkplek en inspiratiebronnen. Ontmoet ook Silke Reyntjens en Johanna Martens, twee andere kunstenaars die - nog uitgebreider dan in het magazine - vertellen over hun werkproces. Je kan bladeren door Silke's schetsboeken en het werk van Johanna van dichtbij bewonderen. Podcastmaker en verhalenverteller Emma Vanpaemel zorgt voor fijne gesprekken met de drie gasten. Wij zetten de drank fris. Reserveer snel je plek en beleef Kunstletters live.
De naïeve landschappen van deze schilder zijn kleine universums, gevuld met personages die hun eigen leven leiden en tegelijkertijd bijdragen aan iets groters. Zijn handgeschilderde tekeningen zijn sterk beïnvloed door zijn Peruviaanse roots, folklore en zijn liefde voor de natuur. Tijdens Kunstletters live kan je ze van dichtbij ontdekken.
Het werk van Johanna Martens vertrekt vanuit een sterke intuïtieve aantrekking tot bepaalde materialen en objecten. Vaak blijkt er achteraf een autobiografische link te zijn. Toen ze met brugpensioen ging, greep ze de vrijgekomen tijd aan om te zoeken naar wat kunst voor haar betekent. Ze volgde daarvoor les in de ateliers voor textiel-, glas- en multidisciplinaire kunst in de Academie van Mechelen. Ondertussen leverde haar zoektocht haar een aparte, persoonlijke beeldtaal op.
Silke deelt haar passie voor tekenen onder de naam SIRE. Ze vult haar schetsboek met tekeningen van passanten, vrienden en dagdagelijkse voorwerpen. Daar voegt ze vaak simpele zinnen aan toe, die de illustraties een humoristische toets geven. Ze speelt graagt met verkeerde verhoudingen. Met haar robuuste vrouwenlichamen, die maar net in het kader passen, wil ze letterlijk ruimte innemen die vrouwen vaak misgund wordt door maatschappelijke normen en waarden. Silke werkt als freelance illustrator en als docent aan de Academie in Anderlecht, waar ze kinderen tussen 6 en 12 jaar voedt met haar creativiteit.
Lees hier onze annulatievoorwaarden.