• Bram Antheunis (COUPEE collage collective) vertelt

  COUPEE collage collective brengt sinds 2018 hedendaagse collagekunst onder de aandacht met verrassende projecten die ook in het verre buitenland weerklank vinden. Met hun recente open call POST IT bereiken ze kunstenaars uit de hele wereld. Wat maakt het succes van die open calls? We vroegen het aan Bram Antheunis, één van de drijvende krachten achter het collectief.

 • Katleen Vinck (°1976) is behalve een getalenteerde kunstenares ook een van de docenten van Parcours, onze zesdelige zondagse vormingsreeks. Ze nam een uitgebreide kijk op Beeld en maakte een eigenzinnige keuze.

 • De artistieke praktijk van Hans Op de Beeck strekt zich uit van sculptuur tot aquarel, van foto tot video. Hij stelt wereldwijd tentoon. Maar ook in eigen land: nog tot 24 oktober 2021 tijdens Triënnale Brugge. Hans maakte een bijzondere keuze uit de werken op Beeld.

 • Het verhaal achter 4 zomerse beelden

  ​Het zomert. Ook op ons digitaal platform Beeld. Uit alle prikkelende, uitdagende, bizarre en gewoon heel knappe werken die er te ontdekken zijn, kiezen we beelden die ons een zomers gevoel bezorgen en zin geven om artistiek aan de slag te blijven. Ontdek hier werken van Katleen Daems, Leen Sterkens, Chris Hubrecht en Chantal Némery.

 • Frederik Dupont loopt op dit moment stage bij Kunstwerkt en bereidt onder andere een sprankelende inspiratiedag voor atelierbegeleiders voor. Bovendien is hij van jongs af aan al gebeten door een creatieve microbe, wat zich vaak uit in tekenen en gitaar spelen. Bij zijn keuze uit Beeld viel zijn oog op zes opmerkelijke werken. 

 • Er zit héél veel drive in Tom Barman: behalve gedreven muzikant, frontman bij dEUS en filmmaker outte hij zich in 2020 ook als fotograaf. Bovendien is Tom een groot kunstliefhebber. Toen we hem vroegen om een keuze te maken uit de werken op Beeld dook hij vol enthousiasme in die schatkamer en diepte er 8 parels uit op.

 • Tamara Beheydt is freelance journalist en maakt in elk nummer van Kunstletters een boeiend portret van een kunstenaar aan de hand van de verhalen achter voorwerpen in zijn atelier. Zij verkende de immense Wunderkammer die Beeld ondertussen is en maakte deze mooie keuze.

 • Sakina Ghulam is gepassioneerd door beeldende kunst en zelf een talent met potlood en penseel. Ze loopt momenteel stage bij Kunstwerkt en gaat op zoek naar een perfecte match tussen jongeren en Beeld. Benieuwd! We vroegen haar dan ook graag op zoek te gaan naar enkele parels tussen de (nu bijna 20.000!) werken op Beeld.

 • Behalve muzikant, frontman van dEUS en filmmaker is Tom Barman ook fotograaf. Met die blik speurt hij binnenkort naar werken op ons platform Beeld. Dus staat je werk nog niet op Beeld of wil je nieuwe foto's toevoegen? Dit is een mooi moment.

 • De tekeningen van Penelope Deltour ken je misschien van de rubriek 'De mooiste herinnering' in het tv-programma ‘Iedereen beroemd’. Penelope nam een uitgebreide kijk op ons platform Beeld en maakte een selectie van 15 werken die bij haar erg in de smaak vielen.

 • 29 - 31 december: Guy Blockx, Hilde Goossens & Christine Marchand

  Elke decemberdag duikt een kunstenaar in Beeld en kiest er zijn favoriete werk uit. De maker die gekozen wordt, kiest de volgende dag zijn favoriet. Ontdek de laatste keuzes van de Beeld-estafette hieronder, en lees wat de makers het voorbije jaar ontdekten of waar ze naar uitkijken. 

 • 25 - 28 december: Wivina Ockier, Brunhilde Borms, Senne Desmit & Edouard Schneider

  Elke decemberdag kiest een kunstenaar een werk uit Beeld. De maker die gekozen wordt, kiest de volgende dag zijn favoriet. Hieronder laten we de gekozen kunstenaars van de voorbije dagen aan het woord. 

 • 21 - 24 december: Nico Vaerewijck, Christel Hannes, Koen Deschuyter & Annabelle Cock

  Elke decemberdag duikt een kunstenaar in Beeld en kiest er zijn favoriete werk uit. De maker die gekozen wordt, kiest de volgende dag zijn favoriet. Ontdek de keuzes van de voorbije dagen van de Beeld-estafette. Lees welke ontdekkingen deze makers deden en waar ze naar uitkijken. 

 • 13 - 16 december: Andronikos Boulougouris, Wouter De Winter, Jacqueline Hoebers & Stijn De Pourcq

  Elke decemberdag kiest een kunstenaar een werk uit Beeld. De maker die gekozen wordt, kiest de volgende dag zijn favoriet. Hieronder laten we de gekozen kunstenaars van de voorbije dagen aan het woord. 

 • 9 - 12 december: Amber Gyselings, Jelle Annie Michiels, Gert Scheerlinck & Tania Joanna Van Hoofstadt

  Dit memorabele jaar vraagt om een bijzondere afsluiter, en dus duiken we samen met 30 kunstenaars in het online platform Beeld voor een estafette. Elke decemberdag kiest een kunstenaar een werk uit Beeld. De maker die gekozen wordt, kiest de volgende dag zijn favoriet. Hieronder laten we de gekozen kunstenaars van de voorbije dagen aan het woord. Over hun keuze, over hun 2020, over hun inzichten of verwachtingen.

 • 5 - 8 december: Irja Syvertsen, Sam Timmerman, Ferre Leriche & Marthe Verhoest

  Dit memorabele jaar vraagt om een bijzondere afsluiter. Voor de Beeld-estafette kiest elke decemberdag een kunstenaar een werk uit Beeld. De maker die gekozen wordt, kiest de volgende dag zijn favoriet. Hieronder laten we de gekozen kunstenaars van de voorbije dagen aan het woord. Over hun keuze, over hun 2020, over hun inzichten of verwachtingen.

 • 1 - 4 december: Sien Godderis, Patrice Deweer, Kevin Vanwonterghem & Jolien Collen

  Dit memorabele jaar vraagt om een bijzondere afsluiter, en dus tonen we elke decemberdag een werk uit Beeld. De maker die gekozen wordt, kiest de volgende dag zijn favoriet. Hier laten we de eerste vier gekozen kunstenaars aan het woord. 

 • Aftellen naar 2021 in 31 beelden

  Is het al tijd om af te tellen naar een nieuw jaar? We denken van wel. Dit memorabele jaar vraagt om een bijzondere afsluiter, en dus duiken we - samen met 30 kunstenaars - in een van de leukste dingen die 2020 heeft voortgebracht: het online platform Beeld. Klaar voor een Beeld-estafette?

 • Ook de medewerkers van Kunstwerkt grasduinen door Beeld. Het gevolg: een selectie van enkele werken die hen erg aanspreken. Chantal, die je bij Kunstwerkt verder helpt met o.a. tentoonstellingsverzekeringen en sokkels, koos deze bijzondere werken.

 • Het werk 'Dive into Mankind' van de Belgische kunstenares Ria Pacquée vormt het sleutelwerk waarrond we, in samenwerking met CERA, een open call organiseren. We vroegen Ria om een uitgebreide kijk te nemen op ons platform Beeld.

 • Annelies Thoelen is curator bij Z33 en docent aan de productdesign opleiding van LUCA School of Arts. Voor Kunstwerkt maakt ze een selectie van haar favoriete kunstwerken uit de tentoonstelling “Oooh. Back to Normal?” en beeld.be.

 • We kennen Gideon Kiefer als een begenadigd tekenaar die in zijn werk bevreemdende, onbehaaglijke werelden oproept. Zijn werk is gedetailleerd en voelt zowel klassiek en hedendaags aan. Gideon is ook een van de juryleden bij onze open call 'Op eigen hout'. We vroegen hem een kijk te nemen op beeld.be.

 • Marie Vingerhoets

  Normaal organiseert Marie de atelierbezoeken bij Kunstwerkt en is ze projectmedewerker bij o.a. Visite, De Gesprekken en Op Eigen Hout. Maar tussendoor diepte ze haar zes favoriete werken op uit Beeld. Haar gevarieerde selectie blinkt uit in materiaalkeuze en dualiteiten. 

 • Haar zes favoriete werken

  Telma Lannoo maakte de mooie tekeningen in het recente nummer van Kunstletters. We vroegen haar rond te neuzen op Beeld.be. Ze antwoordde met deze straffe keuze. 

 • Ward Desloovere

  Arie in zijn eigen ritme, monsterkinderen, vernuftig raderwerk, radioactieve beren, benen in de knoop....: onze redactiemedewerker Ward dwaalde door de wondere wereld die www.beeld.be ondertussen is en koos bijzondere werken die verbazen.

 • Haar 6 favoriete werken uit Beeld

  Mies Van Roy is content manager bij Flanders DC dat creatieve ondernemers ondersteunt, promoot en verbindt. Mies coördineert de website en staat in voor het online magazine. Zij dook in de rijke collectie op Beeld en diepte deze parels op.

 • Priscilla Devries

  Ook de medewerkers van Kunstwerkt grasduinen door Beeld. Het gevolg: een selectie van enkele werken die hen erg aanspreken. Priscilla, onze stagiaire, koos deze 6 bijzondere werken.

 • Haar 5 favoriete werken uit Beeld

  Annelies Moons is presentatrice bij Radio 1 en neemt sinds 2018 het programma 'Culture Club' voor haar rekening. Ze ging op ontdekkingstocht langs de - intussen meer dan 12000 - werken op Beeld en maakte een mooie selectie van kunstwerken die haar raken. 'Beeld heeft me een hele mooie middag bezorgd', aldus Annelies.

 • Vanessa Van Meerhaeghe en Jessie Georges

  Maen Florin maakt o.a. koppen in keramiek, die ze niet als portretten, maar als archetypes beschouwt. We vroegen haar om een kijkje te nemen op ons platform Beeld. Ze koos voor werken van Vanessa Van Meerhaeghe en Jessie Georges.

 • Sarah Poesen

  Ook de medewerkers van Kunstwerkt grasduinen door Beeld. Het gevolg: een selectie van enkele werken die hen erg aanspreken. Sarah, onze communicatiemedewerker koos deze 8 bijzondere werken.

 • Haar tien favorieten uit Beeld

  Hadewych Becuwe is de helft van Wilderzicht, de ontwerpstudio die zorgt voor de vormgeving van Kunstletters. Ze werkte zonet een prachtig vernieuwde Kunstletters af en dook meteen daarna in Beeld om er haar favoriete werken uit te kiezen.

 • De keuze van Filip

  Ook de medewerkers van Kunstwerkt grasduinen door Beeld. Het gevolg: telkens een straffe selectie van enkele werken die hen erg aanspreken. Dit keer maakte Filip Maes, die het digitaal platform in goede banen leidt, een selectie.

 • +10000 kunstwerken

  De webgalerie op deze site verdween om plaats te maken voor een platform dat je nog meer mogelijkheden biedt: Beeld. Beeld is het online platform waar je beeldend werk kan tonen, je laten inspireren door andere makers en toon- en creatiekansen ontdekt.

  Bezoek beeld.be

 • Naomi Kerkhove en Greet Vandepitte

  We vroegen Hilde Overbergh om een kijkje te nemen op Beeld en op zoek te gaan naar beelden die haar raken. Ze koos voor werken van Naomi Kerkhove en Greet Vandepitte.

 • Carla Meertens en Claude Dendauw

  We vroegen kunstenares Tinka Pittoors om een keuze te maken uit de webgalerie. Ze koos werken van Carla Meertens en Claude Dendauw.

 • Tweelingzussen Ellen en Jill Keppens werken samen aan de restauratie van het schilderij 'Cupido en Psyche' van Jacob Jordaens. Ze vertellen er over in ‘De restaurator’, een videoreeks van het Koninklijk Musea voor Schone Kunsten in Antwerpen. We vroegen Jill en Ellen om een keuze te maken uit de webgalerie op www.kunstwerkt.be

  De zussen kozen werken van Fabienne Verhulsel, Hilde Orye, Danielle Goffa en Koen van Reybrouck.