Tijdens Visite gaan klassen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar op bezoek in een woonzorgcentrum in de buurt voor een bijzonder tekenspel. Al spelend en tekenend leren ze mekaar beter kennen. En als afsluiter is er taart! 

Waarom een tekenspel?

Tekenen heeft unieke eigenschappen: het laat je anders naar de dingen en de wereld kijken. Bovendien is tekenen een ideaal middel om mensen met elkaar te verbinden. Van die eigenschap maken we gebruik, we verbinden generaties die vaak heel weinig contact met elkaar hebben. Want uit studies en ervaringen blijkt dat beide partijen, jong en oud, erg graag in elkaars gezelschap vertoeven. 
Visite ontstond trouwens uit Drawing Days, een internationaal tekenfestival met één simpel en geniaal doel: iedereen aan het tekenen brengen.
Voor de editie 2019 - 2020 ontwikkelde Etna vzw een nieuw concept. We spraken er met hen over, lees het interview hier!
Benieuwd naar wat Etna nog meer doet?
 

Visite foto spel
Visite spel
visite spel

Visite is een project van Kunstwerkt, het concept werd bedacht door Etna vzw

etna
  • Een gesprek met Katrien Hendrickx en Liesbeth Damen van ETNA

    Het Kunstwerktproject ‘Visite’ brengt twee generaties samen en laat jong en oud ongedwongen en verrassend samen tekenen. Visite is ook een tekenspel. In oktober trokken 50 klassen (4e, 5e of 6e leerjaar) naar een nabijgelegen woonzorgcentrum en speelden daar samen met ouderen 'Visite’. Katrien Hendrickx en Liesbeth Damen van ETNA zetten het project in een heel mooie, kleurrijke vormgeving.

  • In oktober 2017 vonden de eerste ‘Visites’ plaats. Hier vind je foto's en reacties van de deelnemers.