17.12.2022

Painting Nights is jouw schildersatelier voor één avond op een bijzondere plek. Voor deze editie trekken we naar de voormalige elektriciteitscentrale van Luminus in Gent. De Centrale, de boeiende cultuur- en ontmoetingsplek die vandaag huist in en rond de Turbinezaal, zet op zaterdag 17 december de poorten open naar de industriële krochten van het gebouw. Welk hoekje neem jij voor jouw rekening?

Waar beter de warmte opzoeken tijdens koude wintermaanden dan ín ‘de chauffage van Gent’? In de jaren 80 van de vorige eeuw werden de generatoren van de stedelijke elektriciteitscentrale aan Ham koud gezet. Vandaag vind je er De Centrale, een warm en bruisend nest met veel aandacht voor de kracht van diversiteit. En daar, verstopt achter de concertzaal, schuilt de oude Turbinezaal. Twee verdiepingen met gigantische generatoren en een oneindig buizennetwerk: daar halen we samen met heel wat andere schilders één avond de penselen boven.

Zoals bij iedere editie van Painting Nights draait het niet om het resultaat, maar om het schilderplezier op een inspirerende plek. Schilder Bart Spitaels neemt je die avond mee in zijn fascinatie voor industriële parels. Hij vindt inspiratie in buizenstelsels, (al dan niet werkende) machinerieën of elektriciteitsplannen, en kijkt als docent maar wat graag mee over je schouder om je verder te helpen.

PRAKTISCH

WAAR? De Centrale, Kraankindersstraat 2 (Gent)
WANNEER? Zaterdag 17 december 2022 van 17u00 tot 22u00

Koop hier je ticket

TICKETS: €15 (inbegrepen: rondleiding in actieve Luminus-centrale, broodje, schildersezel ter beschikking, koffie/thee)

VRAGEN? zoe@kunstwerkt.be
Zelf annuleren? Lees hier onze annulatievoorwaarden na.